تشعشعات هسته ای در چرنوبیل قورباغه ها را سیاه کرد + عکس


تکامل نتیجه فشار محیطی بر گونه های زنده و وادار کردن آنها به سازگاری است. با توجه به اینکه محیط های مشابه چرنوبیل کم است، این منطقه به محل آزمایش مناسبی تبدیل شده است و مطالعه اخیر نشان داد که سیر تکاملی چگونه رنگ پوست قورباغه های این منطقه تغییر کرده است.

انفجار نیروگاه هسته ای چرنوبیل در سال 1986 مقدار زیادی از مواد رادیواکتیو را در این محیط پخش کرد. این منطقه 2600 کیلومتر مربع اکنون به محیطی مناسب برای آزمایش های علمی تبدیل شده است. گروهی از محققان در سال 2016 قورباغه های سیاه را در چرنوبیل پیدا کردند، اما نمی دانستند چرا این تغییر رنگ از سبز رخ داده است. اکنون دانشمندان در مطالعه دیگری دوباره به این منطقه رفته اند.

این بار آنها بیش از 200 قورباغه شرقی با سطوح مختلف آلودگی رادیواکتیو را از چهار مکان مختلف جمع آوری کردند. دانشمندان به زودی متوجه شدند که هر چه به منطقه انفجار نزدیک تر می شوند، پوست قورباغه ها وجود دارد تیره تر قورباغه هایی خواهند بود که به طور متوسط ​​در منطقه ممنوعه زندگی می کردند 43.6 درصد آنها تیره تر از بقیه بودند و برخی کاملاً سیاه بودند.

تکامل با تغییر رنگ پوست شانس زنده ماندن در چرنوبیل را افزایش داد

قورباغه های چرنوبیل

محققان می گویند علت این حادثه این است که ملانین یا رنگدانه ای که پوست حیوانات را تیره می کند، آسیب سلولی ناشی از تشعشعات را کاهش می دهد. این مشکل عمدتاً در ناحیه فرابنفش خورشید دیده می شود، اما در ناحیه پرتوهای یونیزان مانند چرنوبیل نیز صادق است. به عبارت دیگر، موجوداتی که پوست تیره تری دارند کمتر در معرض قرار می گیرند آسیب سلولی ناشی از تشعشع نصب شده است.

محققان حدس می زنند که قورباغه هایی که در زمان حادثه چرنوبیل پوست تیره تری داشتند، احتمال بیشتری داشت که بقا و تولید مثل آنها دریافتند که اکنون، تقریباً 35 سال بعد و بیش از 10 نسل از قورباغه ها، پوست تیره به هنجار جدیدی در این منطقه ممنوعه تبدیل شده است.

این مطالعه از نظر تکاملی بسیار جالب است و می تواند اثرات بلایای هسته ای را نشان دهد. محققان نتایج تحقیقات خود را در مجله Evolutionary Applications منتشر کردند.

دیدگاهتان را بنویسید